
Løvetann oppskrifter:
Te for two (eller flere):
Plukk ferske løvetann blader,skyll dem og putt i en tekanne.Hell over kokende vann og la det trekke i minst 10 min.Ikke kast ut restene av teen.Det er like mye nytte i det kaldt.De brukte bladene legger du i komposten..
Te av blomstene lager du på samme måte,men ikke skyll dem først.Ønsker du en enda søtere te smaker honning ekstra godt i.
Deilig Dandelion salat:
løvetannblader(bruk helst helt unge myke blader)
vanlig salat
1 hardkokt egg
croutons: 2skiver dagsgmlt. Brød
2ss olivenolje
hvitløk/hvitløksalt og salt
dressing: 60ml olivenolje
1ss tamari/soyasaus
10ml sitronsaft
Vask og riv i biter de grønne bladene.Putt i en salatbolle. Skiv opp egget og legg oppå. Kutt brød i terninger og stek i oljen til det er krispt.Ta i hakket hvitløk i et øyeblikk før taes av varmen,eller strø over hvitløkssalt. Lag dressing i et lite glass.hell over rett før servering. Pynt med løvetann blomster.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar